söndag 30 mars 2014

Fisket hittils iår!

Har blivit fiske nästan varje helg iår. Ismetesäsongen blev kort med endast tre ismetepass på gädda gös. Några smågäddor va allt.
Sen har ja kört lite gädda i lokala sjöar med en del fångade men ingen värd att nämna.
Färna har hunnits med 2 pass och 4 st har fått syna håven ingen över 2kg men sköna o varma dagar vid ån har gjort susen ändå.
Idag va det vertikal premiär på gös. Riktigt fint väder men gösarna ville inte riktigt vara med.
Ett bommat hugg på ett fettoeko men den slapp undan. Svårt o hitta ekon och de som lokaliserades rörde sig mycket. Inte så konstigt då småfisken var hystreiska i värmen idag. När dan va slut hade ytvattnet nått 10 grader på de varmaste ställena.
Gäddleken var i fullgång så försökte utanför vikarna med spinn o jerk men gäddorna har nog annat i tankarna o kasta bland lekande fisk är inget för mig även om det var fina damer som simmade runt på grunt vatten.

Nu är det sommartid så nu kan det fiskas på kvällarna.
Den här veckan blir de ganska lugnt då allt fokus ligger på o ha alla beten i topptrimm till en riktigt spännande satsning på storgädda i norra Vättern Fre-Sön.
Blev inbjuden av en gammal junior ja lärde o fiska en gång i tiden.
Han går på Yh Forshaga Akademin o de har länge planerat en weekend till Vättern. Efter ett avhopp nu i veckan fick jag frågan om o följa med.
Fick ledigt fre på jobbet så torsdag kväll dundrar ja upp o trollar gädda i dagarna tre.
Leken är ju senare där så har man lite flyt kan de bli riktigt kul och chansen på nytt pb är ganska stor.
Mer om vättern kommer IRL på bloggen ha de sålänge Mr Hanky.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar